Gå til innhold

Bli kjent med Aarhus

Besøg Danmarks anden største by

Er du glad i shopping i sjarmerende gater, mengder av gode lokale spisesteder, grønne lunger pluss historiske og kulturelle opplevelser i verdensklasse? Da er Aarhus byen for deg! Danmarks nest største by merker du tydelig den pulserende stemningen med masser av liv i byens gater.

Forelsk dere i Aarhus

Attraksjoner i verdensklasse
Kjenn de internasjonale vibes i ARoS Aarhus Kunstmuseum, eller det historiske suset i Moesgard Museum og National Open Air Museum of Urban History i Den Gamle By. Sjekk ut programmet i Musikkhuset Aarhus – den største kulturelle institusjonen i Norden – og finn tid til å ha det gøy i fornøyelsesparken Tivoli Friheten.

Med sine mange store events, internasjonalt anerkjente festivaler, historisk og moderne arkitektur samt et enormt utvalg av opplevelser og spennende spisesteder, er Aarhus reisemålet som har alt du trenger for en avslappende men minnerik miniferie.

Shopping og grønne oaser
Tilbring tid i byens grønne oaser og strendene i nærheten. Shop til du ikke orker mer i sentrum, og ta en pause på en av de mange hyggelige kaféene. Det kommer til å bli vanskelig å løsrive deg fra Aarhus, den hyggelige og spennende byen omgitt av strand, skog og hav. 

I løpet av året er byen vertskap for en rekke spennende arrangementer: Food Festival er Nordens aller største matfestival, og Moesgaard Vikingetræf har i 40 år lokket til seg interesserte fra inn- og utland. Ikke minst setter musikkfestivalene SPOT, Northside og Aarhus Festuge sitt preg på byen. Festuken i august varter opp med musikk, arrangementer og fest i byens gater i syv dager til ende. 

Foretrekker du Michelin-restauranter eller gatemat? Rock eller jazz? Høye hæler eller sandaler? Det er så mange muligheter i denne spennende byen.

Utforske Aarhus enda mer

: