Gå til innhold
Anretning hos Langhoff og Juul i Aarhus

Smaken av Aarhus

Foto: Raisfoto, Langhoff & Juul

Gled deg til fantastiske matopplevelser. I Aarhus merker du helt klart at mat har en spesiell plass i innbyggernes hjerter. Restauranttilbudet er mangfoldig, og utvikler seg hele tiden. Mangfoldet innenfor matopplevelser er én av grunnene til at du vil elske Aarhus.

Hyggelige kaféer i Latinerkvarteret

Spaserer du gjennom byen mot Latinerkvarteret bør du ta turen innom Mejlgade som har et fantastisk utvalg av grillbarer som serverer lækre små retter til en billig penge. Atmosfæren er hyggelig og avslappet, og skulle det ikke være ledige bord å oppdrive tilbyr de populære restaurantene take-away.

I Latinerkvarteret finner du dessuten deilig sjokolade, ostebutikker, økologiske bakerier, koselige kaffebarer og mange andre fristelser. Du kan også slå deg ned på en av restaurantene langs elven Aarhus Å.

Kreative retter i hyggelige omgivelser

Vil du teste ut det beste Aarhus har å by på i matveien, bør du besøke FrederikshøjGastroméDomestic eller Substans, som alle har hver sin Michelin-stjerne. De fire Michelin-restaurantene serverer mat fra det nordiske og det franske kjøkken, og utmerker seg ved å balansere klassisk, moderne og eksperimentell matlaging.

– som i fjor igjen fikk tildelt hele fire Michelin-stjerner.

Pop up markeder og lokale råvarer

I løpet av våren og sommeren dukker det opp flere pop-up markeder rundt omkring i byen – for eksempel Food Festival, som er Nordens største matfestival. Festivalen byr på fantastiske matopplevelser og spennende events for foodies. Er du i Aarhus en onsdag eller lørdag, er et besøk på grøntmarkedet på Ingerslev Boulevard noe du ikke bør gå glipp av.

Shopping på markeder i Aarhus

Pop up markeder og lokale råvarer

Bilde: Photopop, VisitAarhus

: