skip_to_main_content

Oppdag byens beste steder

Isbjerget på Aarhus Ø

Vel fremme i Aarhus er første punkt på lista å sjekke inn på et av byens flotte hoteller. Flere av dem er sertifisert bærekraftige.

Hopp på en sykkel eller en el-sparkesykkel som Aarhusianerne gjør og opplev byens sjarmerende kvarterer. Er du klar for en gåtur, kan du se mye av byen til fots, for her er alt innen rekkevidde. I bydelen Aarhus Ø kan du dra på oppdagelsesferd mellom iøynefallende arkitektur og urban stemning.

Tid for shopping og god kaffe

Shopping i Aarhus

En aften med gastronomi og hygge i særklasse

Shopping og hygge i Aarhus

Innta en god middag på en av byens restauranter, gjerne i det historiske Latinerkvarteret, langs å-en som renner gjennom byen eller i det trendy området Fredriksbjerg. 

Aarhus er et gastronomisk kraftsenter som hyller lokale råvarer, økologi, bærekraft og den gode smak – alt fra uformell street food til ekstravagante Michelin-stjerner og alt imellom.

Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Aarhus, hvor dere alltid vil finne nye, inspirerende kulturopplevelser, eller besøk byens Tivoli Friheten, som går all in når det gjelder en skrekkinngytende halloween og en gledelig jul. 

Naturen kaller

Efterår i Dyrehaven i Aarhus

Med sin plassering rett ved havet, og med skog på alle kanter, gir Aarhus deg rikelige muligheter til å kombinere det beste av bylivet med herlige naturopplevelser. Ta en tur i Dyrehaven, hvor hjortene spiser gulerøtter og epler fra hånden din. Kombinert med at bladene på trærne skifter farge, er det en ganske magisk tur.

Storslåtte kulturopplevelser i Aarhus

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

7 km sør for Aarhus finner dere Moesgaard Museum, hvor fortiden blir vekket til live gjennom imponerende og nytenkende utstillinger fra old- og vikingtiden. Nyt deretter en deilig lunsj i museets kafé, før dere tar den vakre turen gjennom skogen tilbake til sentrum for å oppleve ARoS, Skandinavias mest besøkte kunstmuseum, med den ikoniske Your rainbow panorama på toppen.

I gåavstand fra sentrum ligger det levende museet, Den Gamle By, med bydeler fra forskjellige tiår helt tilbake til 1800-tallet. Her har gatene både historiske butikker, leiligheter, bakgårder og "innbyggere" som blant annet driver trivelige kafeer hvor dere kan kose dere med en kopp kaffe eller et glass fatøl.

En fin ettermiddagsutflukt venter deg også i drivhusene, vakkert beliggende i Botanisk Have. Her kan du helt gratis vandre gjennom fire klimasoner og bli bedre kjent med naturens skjønnhet.

Se flere høydepunkter i Aarhus her.

Vil du vite mer om Aarhus

La deg inspirere

Les også

Det gode liv i Aarhusregionen
Hotel Vejlefjord og Spa
Aktiv ferie i Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus