Gå til innhold
På kanotur i Aarhusregionen
På Mountainbike i Silkeborg

naturelskere

Bilde:VisitSilkeborg&VisitSilkeborg
Aktiviteter for

Utendørsaktiviteter

Ingen andre steder i Danmark møter du så forskjellige landskaper og naturområder som i Aarhusregionen. For mer enn 10.000 år siden presset enorme isbreer sand, grus og leire inn over området og formet det storslåtte og varierte landskapet med sjøer, elver, skoger, åser og vakre utsiktspunkter som møter deg i dag.

De perfekte omgivelsene for en aktiv ferie med vandring, sykling, svømming, seiling og utflukter i naturen – hvor du samtidig kan gire helt ned.

Besøk en nasjonalpark

Bilde: Christian Birkebæk

I de danske bjerge er det billedskjønn utsikt. I Nationalpark Mols Bjerge kan du se helt til Aarhus eller ned til Kalø og Ebeltofts blanke viker. Det er kilometervis med kyst med badestrender hvor du både kan bade, fiske og seile. Ta med familien opp på bronsealderens Trehøje og Agri Bavnehøj eller opplev naturen ved å melde deg på en sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

Danmarks "fjellheim"

Bilde: Per Bille

Søhøjlandet i Aarhusregionen er landets sørligste og mest høytliggende landskap. Her finner du Danmarks to høyeste topper, Yding Skovhøj (173 m.o.h) og Ejer Bavnehøj (171 m.o.h), men den beste utsikten er likevel fra Himmelbjerget (147 m.o.h). Vårt beste turtips er å gå den 40 km lange Himmelbjergruten.

Stort utvalg av friluftsaktiviteter

Andre populære aktiviteter på Søhøjlandet, i tillegg til sykkel, gåturer og padling, er klatring i en av områdets mange topper, eller å spille golf. Seks golfbaner ligger spredt med ca. 10 km avstand.

Sett dessuten av et par timer til å besøke Skanderborg, som byr på kvalitetsopplevelser innen kunst, gastronomi og shopping.

Kvalitetstid og opplevelser i Danmark

Av Camilla Aastorp, Treningsfrue, Norge

Den Genfundne Bro ved Horsens
Bilde: Gitte Vinum

Nå har vi hatt et par dager her nede, og jeg må si at både sola og opplevelsene leverer så til de grader. Jeg har et par gode tips til dere som kan tenke dere å oppleve Danmark med familien. Vi er jo glade i å røre på oss, så ferien vår har vært en blanding av både aktivitet, mat og kultur.

Les hele artikkelen her

📝 Treningsfrue.no, oktober 2021 

Følg @treningsfrue på Instagram

Les også

Forlystelsesparken Djurs Sommerland
Opplevelsesrik familieferie
Sallilng Rooftop i Aarhus
Shopping og byliv
Sjov i Djurs Sommerland
Våre beste tips til Aarhusregionen
Med fly til og fra Aarhus
Planlegg reisen

: