skip_to_main_content

Besøk en nasjonalpark

Nationalpark Mols Bjerge auf Djursland

I de danske bjerge er det billedskjønn utsikt. I Nationalpark Mols Bjerge kan du se helt til Aarhus eller ned til Kalø og Ebeltofts blanke viker. Det er kilometervis med kyst med badestrender hvor du både kan bade, fiske og seile. Ta med familien opp på bronsealderens Trehøje og Agri Bavnehøj eller opplev naturen ved å melde deg på en sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

Danmarks "fjellheim"

Søhøjlandet i Aarhusregionen er landets sørligste og mest høytliggende landskap. Her finner du Danmarks to høyeste topper, Yding Skovhøj (173 m.o.h) og Ejer Bavnehøj (171 m.o.h), men den beste utsikten er likevel fra Himmelbjerget (147 m.o.h). Vårt beste turtips er å gå den 40 km lange Himmelbjergruten.

Stort utvalg av friluftsaktiviteter

Andre populære aktiviteter på Søhøjlandet, i tillegg til sykkel, gåturer og padling, er klatring i en av områdets mange topper, eller å spille golf. Seks golfbaner ligger spredt med ca. 10 km avstand.

Sett dessuten av et par timer til å besøke Skanderborg, som byr på kvalitetsopplevelser innen kunst, gastronomi og shopping.

Les også

Opplevelsesrik familieferie
Familie på kano-tur på Gudenåen gennem Aarhusregionen
Shopping og byliv
Shopping i Aarhus
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus