Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Aktiviteter for

naturelskere

På Mountainbike i Silkeborg

Vandresko eller pedalkraft

Introtekst skal kigges igennem og oversættes

Elsker du aktiv ferie - med kæresten, vennerne eller familien, ja så er Aarhusregionen et super godt valg. Her er skønne vandrer- og løberuter, både for de let øvede og de meget trænede, og er du mere til en tur på cyklen, finder du ikke bedre mountainbike ruter i hele Danmark.

Eller er du nærmere en vandhund? Så er Aarhusregionen også et rigtig godt valg til din næste ferie. Her er dybe og flade søer, åer og hav - til sejlads, svømning, kaisurfing og meget andet. 

Besøk en nasjonalpark

I de danske bjerge er det billedskjønn utsikt. I Nationalpark Mols Bjerge kan du se helt til Aarhus eller ned til Kalø og Ebeltofts blanke viker. Det er kilometervis med kyst med badestrender hvor du både kan bade, fiske og seile. Ta med familien opp på bronsealderens Trehøje og Agri Bavnehøj eller opplev naturen ved å melde deg på en sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

Danmarks "fjellheim"

Søhøjlandet i Aarhusregionen er landets sørligste og mest høytliggende landskap. Her finner du Danmarks to høyeste topper, Yding Skovhøj (173 m.o.h) og Ejer Bavnehøj (171 m.o.h), men den beste utsikten er likevel fra Himmelbjerget (147 m.o.h). Vårt beste turtips er å gå den 40 km lange Himmelbjergruten.

Stort utvalg av friluftsaktiviteter

Andre populære aktiviteter på Søhøjlandet, i tillegg til sykkel, gåturer og padling, er klatring i en av områdets mange topper, eller å spille golf. Seks golfbaner ligger spredt med ca. 10 km avstand.

Sett dessuten av et par timer til å besøke Skanderborg, som byr på kvalitetsopplevelser innen kunst, gastronomi og shopping.

Les også

Opplevelsesrik familieferie
Pige i Randers Regnskov
Shopping og byliv
Shopping i Aarhus
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus