Gå til innhold
Gudenåen, Danmarks lengste vannløp

Gudenåen og aktiviteter ved vannet

Foto: VisitSilkeborg

Gudenåen er ca. 160 km og det nærmeste man kommer en "ekte" elv i Danmark. Elven har sitt utspring i Tinnet Krat nordvest for Tørring og renner ut i Randers Fjord. Over 10.000 ror årlig på elven i enten kano, kajakk eller robåt, som du enkelt kan leie.

Du kan også gå langs elven på Trækstien. Rundt i Aarhusregionen kan du også hoppe ombord på mange små ferger, hvis du liker båtturer og samtidig vil nyte den vakre naturen, de historiske detaljene og det varierte landskapet. Eller gjør en av de fine broene til målet for utflukten.

Liste
Kart
Gudenåen, Danmarks lengste vannløp
Bilde: VisitSilkeborg

Gudenåen

Danmarks lengste vannløp, Gudenåen, er noe helt annet enn de norske elvene, og selv nybegynnere kan trygt sette seg i en kano eller kajakk her. Hvert stykke av Gudenåen har sitt spesielle særpreg. Her kan dere ro på smale elvepartier og store sjøer. Midt i den stille naturen og midt i den pulserende byen. Dere kan ro hele turen fra Tørring til Randers – eller dere kan ta en mindre bit av elven.

Les mer

Øyhopping med sykkelfergen

Hopp ombord på den lille sykkelfergen som seiler på Horsens Fjord og tar deg med på en mini-øyhopping. Opplev fjordens sjarmerende øyer med vakker natur, autentisk øystemning og gode spisesteder.

Les mer
Remstrup Å og Hjejlen
Bilde: VisitSilkeborg

Verdens eldste hjuldamper

På Gudenåen seiler verdens eldste hjuldamper, Hjejlen, samt andre turbåter i Hjejle-flåten, fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til den lille stasjonsbyen Laven gjennom Gudenåen og de mange sjøene som elven løper gjennom.

Les mer

Seiltur på Skanderborg Sø

Gjennom hele sommeren seiler M/S Dagmar på Skanderborg Sø, slik at du kan nyte synet av den gamle kjøpstaden fra sjøsiden og bl.a. lytte til historien om munkene på Kalvø og om Skanderborg Slot.

Les mer
Den Uendelige Bro - Die Endlose Brücke in Aarhus
Bilde: Dennis Borup Jakobsen, kunstner Johan Gjøde og Niels Povlsgaard

Den uendelige bro

Tenk deg en bro hvor du kan gå og gå og gå og gå. Uten å komme til enden. I de vakreste omgivelser. Sånn er badebroen og kunstverket Den Uendelige Bro, som ligger ved Varna Strand/Ballehage Strand i Aarhus.

Les mer
Soppe ved Den genfundne Bro ved Horsens
Bilde: Kystlandet

Den gjenfunnene bro

Opplev vakker ingeniørkunst fra 1899. I 85 år lå den gamle jernbanebroen begravet, glemt av mange, men er nå gravd frem og står i dag som da den ble tildekket tilbake i 1929.

Les mer

Fra Randers by til Randers Fjord

Udbyhøj Naturpark ved Randers Fjord
Bilde: Udbyhøj Naturpark

Randers Fjord er Gudenåens utløp i Kattegat, og på ti steder langs fjorden viser såkalte ”hotspots” vei til naturopplevelser, fasiliteter, aktiviteter og rekreasjonsområder.

Ved Udbyhøj ligger både en lystbåthavn og en deilig, barnevennlig sandstrand med fin sand.

Gudenåen og Silkeborgsjøene

På kanotur i Silkeborgsøerne
Bilde: VisitSilkeborg

Silkeborgsjøene er navnet som ofte brukes for en rekke innsjøer koblet sammen av Gudenåen som bidrar med å danne det naturskjønne området ved Silkeborg. Sjøene er omgitt av skog og skrenter som skaper den vakre naturen i Søhøjlandet.

Almindsø ved Silkeborg er en av Danmarks reneste innsjøer, og er en populær sjø og bade i med to store badeanstalter, Østre og Vestre, og flere mindre badesteder.

Knudsø, nord for Ry, er en av de mest besøkte badesjøene med en deilig barnevennlig strand. Stranden er ekstra barnevennlig og har i mange år blitt tildelt blå flag. Sett av en ettermiddag til en spasertur rundt Knudsø ved Skanderborg, og avslutt med en frisk dukkert i sjøen.

Dra på øyhopping

Øen Endelave
Bilde: Kystlandet

Bare en time fra fastlandet ligger Tunø, Endelave og Samsø, som er perfekte sommerdestinasjoner. Her kan du virkelig senke skuldrene, nyte den storslåtte naturen og benytte alle bademulighetene ved den lange kystlinjen.

Les mer ...

Nyt de barnevennlige strender

Børn ved Saksild Strand
Bilde: Jesper Rais

De vakre, hvite - og ikke minst barnevennlige - strendene regnes for å være blant de beste strendene i Danmark. Her finner du også mange koselige havner, lokale restauranter og sjarmerende småbyer.

Les mer ...

Slik blir du klar

: