Gå til innhold
På Mountainbike i Silkeborg

Sykkel- og vandreferie

Foto: VisitSilkeborg

Ta en tur langs Hærvejen - enten på sykkel eller til fots – og opplev den historiske, danske pilegrimsruten. Nyt det varierte landskapet og de sjarmerende landsbyene langs Himmelbjergruten eller langs Gudenåen langs den vakre Træksti mellom Randers og Silkeborg.

Liste
Kart
Oplev kulturringen - en smuk cykelrute i Aarhusregionen
Bilde: VisitAarhus

Sykkel- og vandreferie

En opplagt måte å utforske den danske naturen på er enten ved å gå eller sykle. Med Kulturringens nettverk av sykkelstier på mer enn 500 km er forholdene ideelle for syklister. Med mange terrengsykkelstier er det også mulighet for sykkelturer av den mer heseblesende typen. Våre vandreruter innbyr også til mange opplevelser – i litt roligere tempo, men akkurat like spennende.

Les mer
Natursti Silkeborg - Horsens
Bilde: VisitSilkeborg

Naturstien Horsens-Silkeborg

Naturstien Horsens-Silkeborg er anlagt på den gamle jernbanen, Bryrupbanen, og det gjør at strekningen er flat og de 61 km lette å tilbakelegge. Du kan både sykle, gå eller ri på den historiske ruten som skjærer gjennom det kuperte Bakkelandet og Søhøjlandet mellom Horsens og Silkeborg.

Les mer

Rundt Horsens Fjord på sykkel

Sykkelruten rundt Horsens Fjord er 52 kilometer lang, og på ruten møter du skog, strand, eng, landsbyer, øyer og selvfølgelig Horsens by med alle sine muligheter og aktiviteter. Man kan til og med krysse fjorden via øyene Alrø og Hjarnø og sykkelfergen som går mellom dem.

Les mer

Rundt Randers Fjord på sykkel

Naturpark Randers Fjord er bandt Danmarks største naturparker. Her møter ferskvannet fra Gudenåen saltvannet i Kattegat. Det 293 kvadratkilometer store område er utpekt til naturpark og har mange forskjellige typer natur å by på. Her er herlige naturopplevelser, spennende kulturhistorie og fantastiske muligheter for å nyte dansk friluftsliv.

Les mer
Kaninoen på Årets øy
Bilde: Writers Walk

Kaninoen på Årets øy

Du har nok hørt om Caminoen - altså, den lange pilgrimsruten som ender i Santiago de Compostela. På Endelave, som er kåret til Årets øy i Danmark 2020/21, kan du følge den avmerkede vandreruten Kaninoen på 21 km. Kaninoen kan dessuten oppleves som en ”Writers Walk”, som er en guidet vandretur med innlagte skrivepauser.

Les mer
Vandre på Mols-stien på Djursland
Bilde: Nicole Wolter

Mols Bjerge-stien

Mols Bjerge-stien er en 60 km lang vandresti som er delt inn i 3 dagsetapper på ca. 20 km hver. Stien har fått den best tenkelige sertifiseringen en vandresti kan få – en slags vandrerutenes Michelin-stjerne. Stien er, som en av de eneste i Danmark, sertifisert som 'Leading Quality Trail - Best of Europe’.

Les mer
Kyststien Snaptun-Juelsminde
Bilde: VisitJuelsminde

Kyststien Snaptun-Juelsminde

Forbered deg på 22 km guddommelig vakker og herlig variert vandrerute mellom de to stemningsfulle havnebyene Snaptun og Juelsminde – helt ute ved kysten! Du kommer gjennom dype skoger, brede sandstrender, idylliske landsbyer og flotte herregårdsparker, før du når frem til sjarmerende og livlige Juelsminde.

Les mer

: