skip_to_main_content

I Aarhus kan du skjemme bort deg selv med lekker mat på hyggelige kafeer og kjente Michelin-restauranter. Fyll handleposene i byens store utvalg av butikker, spesialforretninger og stormagasiner.

Elsker du årets høytider, bør du sikte deg inn på Tivoli Friheten som pynter vakkert opp til både halloween og jul.

Den Gamle By er også et absolutt must i juletiden, hvor de historiske gatene er pyntet til jul og bakeren byr på julebakst etter historiske oppskrifter.

Les mer om jul i Aarhus.

Byliv og natur i skjønn forening

Søhøjlandet ved Silkeborg og Skanderborg er et stort og vakkert naturområde med høye ‘bjerge’ og dype sjøer. Selv om du er i byen, er du aldri langt fra naturen.

Området er perfekt for deg som søker vakker dansk natur, og i området kan du bla. besøke det vakkert beliggende Silkeborg Bad- og Kunstcenter og oppleve bunkerne i bøkeskogen ved Skanderborg Udsigten.

Gå ikke glipp av utsikten fra toppen av Himmelbjerget - helt fantastisk på en klar høstdag. Lengre sør finner du Den Genfundne Bro som er en del av den historiske jernbanestrekningen Bryrupbanen, som nå er en natursti mellom Horsens og Silkeborg.

Horsens – en fengslende by

Fængslet i Horsens

Kjøpstaden Horsens er en herlig blanding av kultur, natur og opplevelser. Her kan du få en helt unik opplevelse når du går inn i byens tidligere fengsel - i dag Europas største fengselsmuseum. Opplev livet bak lås og slå og den helt spesielle stemningen i FÆNGSLET!

Byens kunstmuseum er også verdt et besøk, og i juletiden kan du oppleve det flotte julemarkedet.

Les mer om historiske og idylliske kjøpsteder

Vinter Wellness

Hotel Vejlefjord og Spa

Trenger du et lite avbrekk med bena opp og egen velvære i høysetet, er du kommet til rett sted. Det historiske og vakre Hotel Vejlefjord er ikke bare en fryd for øyet, men her finner du også absolutt ro og nytelse.

Lengre nord finner du også Lübker Spa og Wellness, beliggende midt i vakre Djursland. I kunstbyen Randers er det også naturlig å nyte en dag med ren avslapping i Randers Water & Wellness.

Et vell av kulturelle opplevelser

Glaskunstner på Glasmuseet Ebeltoft

Når det regner og blåser er det fullt av innendørs hygge å kose seg med i Aarhusregionen. Her finner du noen av Danmarks mest besøkte museer som bl.a. ARoS Aarhus Kunstmuseum, kjøpstadmuseet Den Gamle By og det unike Moesgaard Museum.

Er du kunstinteressert finner du også kunstmuseer i Randers og Horsens. Et unikt glassmuseum i Ebeltoft, en historisk domkirke i Viborg, et naturhistorisk museum i Aarhus og et helt særegent industrimuseum i Horsens.

Hvor skal vi spise?

Vil du ha det beste av det beste, besøk en av Aarhusregionens Michelin-restauranter. Både Djursland og Aarhus byr på spisesteder som er tildelt enten Michelin-stjerner eller andre av Michelins priser.

Opplev en av områdets historiske og sjarmerende kroer som frister med gastronomiske opplevelser i særklasse.

Finn restauranter

Les også

Shopping og byliv
Shopping i Aarhus
Aktiv ferie i Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus