Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Opplevelsesrik

familieferie

Børneaktiviteter på Energimuseet

Ta med familien på en innholdsrik ferie i Aarhusregionen, en ferie fylt med unike aktiviteter for både store og små. Her er det korte avstander mellom attraksjonene og museene, samtidig med dere finner både trivelige strender, nydelig natur og kystlandets sjarmerende havnebyer.

Fornøyelsesparker

 

med mulighet for fart og moro!

Få en kjempestart på ferien med latter og adrenalinkick i Djurs Sommerland. Her finner dere Danmarks største berg- og dalbaner, et gigantisk vannland og mer enn 60 andre attraksjoner som får det til å kile i magen. I Bondegårdsland, en av de ni temaparkene i Djurs Sommerland, kan selv de minste være med.

Djurs Sommerland: Les mer her

I fornøyelsesparken Tivoli Friheden kan dere utforske et vell av nervepirrende forlystelser for store og små, og kanskje noen av dere tørr å kaste dere ut fra Danmarks høyeste frittfallstårn på 65 meter? Hele sommeren kan dere gå på konserter og se teater, og i hele juli kan dere oppleve den nye Blomsterfestivalen.

Tivoli Friheden: Les mer her

Dyreparker og akvarier

både ute og inne

Oppdag verden

I Aarhusregionen finner du masser av spennende museer og attraksjoner for barn.

Kjenn historiens sus

Fregatten Jylland

Hvis dere vil oppleve historiens sus, kan dere gå ombord i verdens lengste treskip, Fregatten Jylland i Ebeltoft, og oppleve et helt unikt stykke Danmarkshistorie ombord på skipet. Fregatten er et skip med 1000 historier. Ta med barna på sporjakt, prøv krefter på den maritime lekeplassen eller la dem klatre til topps i masten. Nyt duften av tjære, sett deg i kongens salong og hold deg for ørene når kanonene avfyres.

Danmarks herregårdshistorie merkes godt når du kommer inn i de store salene på slottet Gammel Estrup. Der ser du hvordan grever og grevinner levde til hverdags og til fest i herregårdens fornemt innredede saler og stuer. På søstermuseet Det Grønne Museum får du vite mer om jakt, skog, landbruk og mat. På dette levende museet formidles gamle håndverkstradisjoner gjennom aktiviteter for barn og voksne.

Kom tett på fortidens og nåtidens mennesker på Moesgaard Museum, hvor hele familien kan fordype seg i timevis i menneskets opprinnelse og verdens kulturer, som fortelles gjennom dramatiserte og interaktive utstillinger. Museet er bygget inn i landskapet og ligger midt i vakker natur, og byr på en fantastisk mulighet til å oppleve den vakre naturen som omkranser storbyen Aarhus.

Res tilbake i tid på friluftsmuseet Den Gamle By, som med sine maksimale tre stjerner fra Michelin er på listen over verdens største severdigheter, eller begi dere ut på en 360-graders rundtur over Aarhus i alle regnbuens farger i Your rainbow panorama på ARoS Aarhus kunstmuseum. Her kan du også oppleve den 5 meter høye skulpturen ”Boy” eller være kreativ i ARoS Public.

Glasmuseet Ebeltoft kan du oppleve skiftende utstillinger med glasskunst i verdensklasse året rundt. Blant verkene finner du det kosmiske rom – en svimlende installasjon som begeistrer både store og små. I det fullt fungerende verkstedet opplever dere glassets magi, og både barn og voksne kan prøve å lage sine egne kunstverk.

Astronomi og vitenskap

Børneaktiviteter på Energimuseet

Hvis familien din er interessert i astronomi og vitenskap, anbefaler vi at dere besøker vitenskapsmuseene i Aarhus. På Steno Museet går du på oppdagelsesferd i naturvitenskapen og kan se forestillinger om stjernehimmelen. I drivhusene i Botanisk Have er naturen i sentrum, hvor du går gjennom fire klimasoner, og på Ole Rømer-Observatoriet kan du få et fascinerende syn i teleskopene.

I Energimuseet får du både spenning, kunnskap og opplevelser. Ta en titt inn i energiens historie og fremtiden – her står nemlig forbruk og løsninger på jordens klimautfordringer i fokus. Bli med i Bohrtårnet hvor det arrangeres spennende lynshow og eksperimenter med vind- og alternativ energi.

I den vestlige delen av Aarhusregionen ligger verdens største kalkgruve – Mønsted Kalkgruber. I en endeløs labyrint av gruveganger går dere langs rislende bekker og underjordiske sjøer rundt i de gamle smale gruvegangene. I sommerperioden kjører gruvetoget, som tar dere med inn i gruvene, hvor togsporet snor seg mellom kalksøylene og ender ved gruvekinoen.

Besøk også kulturbyen Horsens, hvor et besøk i det gamle Fængslet er en ekstra spennende og minneverdig opplevelse.

Fart og velvære i vannet

ute og inne

Vandlandet Water and Wellness

Et annet subtropisk land er Water & Wellness Randers. Vannlandet rommer både lekeområde med egne baby- og barnebassenger, utendørs- og varmtvannsbassenger og to store vannsklier.

I velværeavdelingen tilbys massasje, dampbad og badstuer både innendørs og utendørs, så her er det mange timer med aktiviteter for hele familien.

Finn flere aktiviteter for vannelskere her

6 dager: Tips til famiileferie

Les også

Aktiv ferie i Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Shopping og byliv
Shopping i Aarhus
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus