Gå til innhold
Børn ved Saksild Strand

Barnevennlige strender med grunt og rolig vann

Foto: Jesper Rais

Det er ikke mindre enn 450 km kyst og over 100 strender med sandstrender med klitter og veldig barnevennlig grunt vann. Du har også rik mulighet for å være aktiv i, på eller ved vannet, når du er i Aarhusregionen. 

Et godt utfluktsmål like ved Grenaa er Sangstrup Klint. Langs kysten kan du ta en svømmetur, en tur i havkajakk eller prøve krefter med windsurfing, kitesurfing eller padlebrett. Inne i landet kan du ta en dukkert i en av de mange vakre badesjøene eller ta kanoen eller kajakken på tur på Danmarks lengste, guddommelig vakre elv. Og godt fiske finner du både i saltvann og ferskvann ved kysten, fjordene samt i sjøene de mange elveløpene.

De hvite sandstrendene ved Saksild og Juelsminde har det roligste grunne vannet. Herfra er det ikke langt til den neste koselige havnebyen, hvor du kan shoppe eller slentre i vannkanten med en kald øl eller stor softis.

Liste
Kart
Udbyhøj badebro ved Udbyhøj strand
Bilde: RAISFOTO

Utbyhøj Strand

Utbyhøj ligger naturskjønt til ved Randers Fjord. Utbyhøj Strand er en familievennlig strand med fin sand og grunt vann. I 2019 ble stranden kåret til å ha Danmarks reneste badevann. Ved siden av stranden ligger Utbyhøj Lystbådehavn. Her er der mulighet for å leie padlebrett og kajakker, spise lunsj eller en is hos Havfruen, overnatte i de flytende huslyene eller legge til med egen båt. Danmarks eneste kabeltrekkferge. Utbyhøj Kabelferge frakter gjester fra nord til sør på Utbyhøj.

Les mer
Fjellerup Strand
Bilde: Lianne Lassen

Fjellerup Strand

Fjellerup Strand er en av Djurslands mest barnevennlige strender med grunt vann. Her er brede sandklitter og fin sandbunn samt badebrygge. Midt på stranden ligger Blå flagg-stasjonen som har et stort rørebasseng med fisker og krabber.

Det er dessuten mulighet for å låne nett og spann til fangst av smådyr i havet. Stranden er også godt besøkt av surfere i god avstand fra de badende gjestene. Vaffelbakeriet i Fjellerup er i år kåret til Danmarks beste vaffelbakeri, så ikke gå glipp av en kjempestor isvaffel med hjemmebakte vafler. 

Les mer
Grenaa Strand
Bilde: VisitAarhus

Grenaa Strand

Grenaa Strand ligger sør for Grenaa Havn og strekker seg ca. 6 km. Stranden nærmest havnen ligger med sommerhus i klitten og er veldig barnevennlig med grunt vann og den fineste sand. Sommeren gjennom kan man bruke strandvolleyballbanen og delta i de mange aktivitetene som Grenaa Naturskole har å by på. Lengre nede på stranden, ved Dronningens Ferieby, kan rullestolbrukere kjøre helt ut i vannet og bade via en badebrygge. Det er livreddere på stranden fra uke 25 til 32.

Les mer
Femmøller Strand
Bilde: VisitAarhus

Femmøller Strand

Femmøller Strand er den første planlagte feriebyen og sommerhusområdet i Danmark og er i dag stadig et av Danmarks klassiske badeområder. Stranden ligger ved foten av Mols Bjerge. Det er en fin, barnevennlig familiestrand med både badebrygge, iskiosk og toalettfasiliteter samt god plass til strandliv. I sommerperioden åpner strandbaren med utsalg av lokale matvarer.

Les mer
Hop i vandet i Havnebadet i Aarhus
Bilde: Photopop, VisitAarhus

Havnebadet i Aarhus

Havnebadet i Aarhus ligger ved basseng 7 i bydelen Århus Ø i Aarhus Havn. Her kan du hoppe i vannet eller bare slappe av og nyte stemningen og den vakre utsikten utover Århusbukten. Havnebadet består av et 50 meters basseng, et barnebasseng med hellende bunn, et basseng for juniorer, et stupebasseng, to badstuer, toaletter og garderober samt et flott promenadedekk. Promenadedekket er åpent hele året. Bassengområdet er i sommerperioden åpent alle dager fra kl. 10-18. I sommerperioden er det livreddere tilstede. Langs promenaden kan du få stillet sulten og tørsten i de mange mat- og drikkebodene. Og er du gal etter vann, fart og action kan du prøve krefter med wakeboard-banen i Bas 7.

Les mer
Pige på badebro ved strand i Aarhus
Bilde: Photopop, VisitAarhus

Moesgård Strand

Sør for Aarhus ligger Moesgård Strand, omgitt av skog og åser. Badestranden er fin og barnevennlig og om sommeren en av Danmarks mest besøkte strender. På Moesgård Strand er det kiosk, grillsteder og store gressplener til ballspill, lek og moro. I tillegg er det lagt ut en handikapvennlig badebrygge. I skolenes sommerferie er der livreddere på stranden.

Les mer
Saksild strand far og datter lege i vandkanten
Bilde: Dennis Plougmann

Saksild Strand

Lengst mod sør er det spesielt strendene Saksild og Juelsminde som byr på fantastiske badeopplevelser. Spør du de lokale, så er Saksild Strand et fast utfluktsmål om sommeren. Her er det klart badevann, myk sandbunn og tilgjengelig kyststrekning så langt øyet kan se. Alt dette er supplert av gode toalettforhold, livreddertårn, isbod, spisesteder og mulighet for å leie kajakk, padlebrett og kjøpe strandutstyr få meter fra stranden.

Les mer
Storstranden ved Juelsminde
Bilde: Kystlandet

Storstranden

Perfekt beliggende mellom Horsens Fjord og Vejle Fjord finner du Storstranden i havnebyen Juelsminde - en bred, rolig og ekstra barnevennlig sandstrand som ligger sentralt i nærheten av det summende bylivet. Her får du virkelig gode is, en kjempehyggelig lystbåthavn og en strand med gode fasiliteter, en flunkende ny badebrygge og rikelig med tumleplass. Om sommeren er Juelsminde ubeskrivelig sjarmerend

Les mer

Både i Kattegatcentret og AQUA finner du store vannlekeplasser og ved Fuglsø Strand på Djursland kan du snorkle på undervannsstien. Prøv turen med eller uten snorkelutstyr. Løypa er 250 meter lang og går ut til 4 meters dybde, består av en aktivitetssti og en natursti og er utfordrende.

Mer enn bare en strand

En tur ut til Sangstrup og Karlby Klintene er også et verdt et besøk hvis du vil leke med noe annet enn vann. I de store kalkklintene kan du gå på jakt etter fossiler og de flate kalksteinene er lette å bygge tårne med. Stedet er også et godt dykkersted for de mer hardcore.

Finn flere strender i Aarhusregionen

: