Gå til innhold
Hjarnø set fra luften

Dra på øyhopping og opplev den helt spesielle øystemningen

Foto: VisitJuelsminde

Når du besøker Aarhusregionen, er det raskt og enkelt å ta en øytur eller rett og slett planlegge en øyferie. Her er flere vakre småøyer å velge mellom.

Fra fastlandet er det ikke langt til opplevelser på de vakre øyene som Samsø, Endelave, Tunø, Anholt, Hjarnø og Alrø

Samsø

Danmark i miniatyr

Samsø er den største av øyene og blir ofte omtalt som Danmarks kjøkkenhage, fordi øyas mange soltimer og milde kystklima gir optimale betingelser for dyrkning av frukt og grønt, deriblant de berømte Samsøpotetene.

Øyas vakre og svært varierte natur byr på mange opplevelser og muligheter for aktiviteter - uansett alder. Naturmessig er Samsø et lite stykke Danmark i miniatyr: Kyststrekninger med steile skrenter, et bakkelandskap med dype groper og smeltevannsrenner, heier og fruktbare jordbruksområder og en fjord med mange øyer og holmer.

Samsø har 120 kilometer kystlinje, og uansett hvor på øya du er, er det aldri langt til en god og badevennlig sandstrand..

Endelave

Øya Endelave er en liten perle

Endelave er kåret til årets øy i Danmark 2020/21. Øya er kjent for sine tusenvis av ville kaniner, som det er lettest å få øye på ved soloppgang og skumringstid. Det er nettopp kaninene som har gitt øya kallenavnet Kaninøya og derfor heter også vandreruten øya rundt på ca. 21 kilometer Kaninoen (sammenslåing av det danske ordet for kanin og Caminoen).

For familier og barn kan mini-kaninoene på hhv. 3 og 5,5 km anbefales. I sommerferien og i den danske høstferien arrangeres det lokale sportsaktiviteter – f.eks. yoga, crossfit, vannaktiviteter og felles vandre- og løpeturer – som øyas gjester kan delta gratis på.

Tunø

Let etter skatten og en gratis Tunø-medalje

Tunø er en bilfri øy. En familievennlig og lekende måte å oppleve øya på er ved å ta med et skattekart fra Tunøfergen. Med det i hånden kommer man rundt hele øya og svarer på spørsmål underveis – til slutt venter en gratis medalje til barna.

Med en vakker historie og vidunderlig stemning er det noe helt spesielt å tilbringe tid sammen på magiske Tunø. Øyas frodige natur en sikker hit for alle i familien og viser Danmark fra sin beste side – spesielt hvis du ser den fra toppen av øyas kombinerte kirke- og fyrtårn.

Utforsk alt fra steile klinter som reiser seg fra havet, myke sandstrender og dammer til nåletrær, nydelige grønnsaker og sjeldne fugler. Tunø har det hele.

Hjarnø og Alrø

Midt i Horsens Fjord ligger de små øyene Hjarnø og Alrø, som du kan seile mellom med den lille sykkelfergen. Nyt vinden i håret og den korte overfarten på kun 25 minutter mellom de idylliske småøyene.

Vil du gå på oppdagelsesferd og fordype deg i øyas naturliv, så ta gjerne med snorkel, kikkert, sykkel – du kan også leie sykkel på øya – og ikke minst vandresko.

Anholt

Insel Anholt – fast schon Schweden!
Bilde: Sebastian Nils

Anholt øy ligger midt ute i Kattegat og er Danmarks mest isolerte øy med kun 160 fastboende. Her er det hav, klitter, endeløse strender og høyt til himmelen samt rikelig med steder, hvor man kan nyte solen og ta en dukkert fra den 25 kilometer lange kysten med fine, hvite sandstrender.

Havnen blir flittig brukt av lystbåter, fiskebåter og småbåter, og det livlige havnemiljøet om sommeren byr på musikk, lokal gin og vakre solnedganger. Anholt er en naturperle med Ørkenen, Nord-Europas største lavtliggende hede, og et eldorado av ville blomster og frie fugler.

Et av øyas kjennemerker er den store bestanden av selarten steinkobbe som kan oppleves ved Anholt Fyr. Overfarten fra Grenaa Havn tar ca. tre timer. Turen til Anholt krever en overnatting.

Bo på en liten øy - på Landal Ebeltoft

Landal Ebeltoft - Øer Maritime Ferieby
Bilde: Landal GreenParks

På Landal Ebeltoft – Øer Maritime Ferieby kan du overnatte sjarmerende fargede feriehus som ligger på 7 øyer med broforbindelse, omgitt av kanaler og lystbåthavn.

Alle feriehusene direkte sjøutsikt

Her er det et enestående miljø som innbyr til hyggelige stunder med et hav av aktiviteter for alle aldre. Vær aktiv i sportshallen, ta en dukkert i svømmehallen, eller utfordre hverandre i et runde minigolf eller tennis på utendørs banene.

Du kan også nyte de naturskjønne omgivelsene med en tur til strendene eller på en guidet vandre-, sykkel- eller ridetur i Nasjonalpark Mols Bjerge. Eller hva med et besøk på Fregatten Jylland?

Hos Landal Ebeltoft – Øer Maritime Ferieby er rammene lagt for en aktiv og hyggelig ferie i vakre omgivelser.

Finn flere overnattingsmuligheter

: