Gå til innhold

Naturen som lekeplass

Foto: VisitAarhus

Naturen i Aarhusregionen har noe helt spesielt å by på. Med lange kyststrekninger, dype sjøer og tette skoger er det naturskjønne opplevelser for alle aldre hele året rundt. 

Løp om kapp opp Danmarks høyeste fjell, og nyt utsikten fra toppen. Danmarks høyeste åser finner du her. Yding Skovhøj er det høyeste punktet i Danmark, hvis man tar med bronsealderhaugen på toppen i beregningen.

I Danmark elsker vi å sykle, og det er en herlig måte å oppleve både natur og kultur på. Naturstien Horsens-Silkeborg går bare helt unntaksvis på trafikkert vei og er derfor ideell for barnefamilier.

Riverrafting

Hopp i kanoen og prøv krefter med en barnevennlig utgave av ”riverrafting” på den danske elven Gudenå. Du trenger ikke å ha erfaring med båt for å stige ombord i en kano i Danmark. Elven strekker seg ca. 160 km. fra Tørring til Randers Fjord, men du kan gjerne nøye deg med en enkelt dag på floden. Det er en morsom og annerledes måte å være sammen på som familie og oppleve den danske naturen.

Liste
Kart
Remstrup Å og Hjejlen
Bilde: VisitSilkeborg

Hjejlen

Hjejlen er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper i drift. Sommeren igennem sejler den samt andre turbåde i Hjejle-flåden dagligt fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til den lille stationsby Laven. 

Les mer
Kyst og Fjordcentret på Djursland
Bilde: Carsten Enemark

Kyst- og fjordcentret

På Kyst- og Fjordcentret kommer I helt tæt på den danske natur. Oplev en masse aktiviteter for hele familien både til lands og til vands. 

Les mer
Fuglsang rideture
Bilde: Fuglsang rideture

Fuglsang - Rideture

Giv hverdagen en timeout, og tilbring en tidløs stund på ryggen af en islandsk hest. Fuglsang mellem Horsens og Silkeborg lader dig opleve naturen i sin mest autentiske version. Omfavnet af bakkelandets bølgende skove får du en hyggelig, guidet ridetur på en ægte islænder.

Les mer
Famiilie på kanotur ved Juelsminde
Bilde: Jeppe Sahl Astrup Christensen

Juelsmindehalvøens Kajakudlejning

Har du lyst til at opleve Juelsmindehalvøen til vands? En tur i de familievenlige sit-on-top-kajakker kan være en smuk og mindeværdig oplevelse. Lej en kajak og drag ud på Horsens Fjord eller Vejle Fjord for jer selv eller på en guidet tur.

Les mer

Tørring Kanoudlejning & Kanofart

Hos Tørring Kanoudlejning & Kanofart kan du leje kanoen eller kajakken til din sejlads på Gudenåen. Personalet står klar med råd, vejledning og service, så du ikke skal tænke på alt det praktiske. Bare læn dig tilbage og nyd turen.

Les mer
Natursti Silkeborg - Horsens
Bilde: VisitSilkeborg

Naturstien Horsens-Silkeborg

Oplev smuk natur og spændende kulturhistorie på en af Danmarks bedste vandre- og cykelruter. Gå, cykl eller rid på den historiske Bryrupbane gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet mellem Horsens og Silkeborg.

Les mer

: