Gå til innhold
Shopping i Aarhus

Forelsk dere i Aarhus

Foto: Robin Skjoldborg, VisitDenmark

Er du glad i shopping i sjarmerende gater, mengder av gode lokale spisesteder, grønne lunger pluss historiske og kulturelle opplevelser i verdensklasse? Da er Aarhus byen for deg!

Shop i sjarmerende gater

Elsker du shopping? Aarhus kommer garantert ikke til å skuffe deg! Ta en slentretur rundt i de brolagte gatene i Latinerkvarteret, hvor små designforretninger og butikker med kunsthåndverk ligger side om side. Dette området oser av sjarm og ekte dansk hygge. Selv om dette er byens eldste strøk er stemningen kreativ og trendy, med koselige bakgårder og sjarmerende små forretninger.

Trendy stormagasiner

Utforsk de siste trendene i det flotte butikksenteret Bruuns Galleri og i stormagasinene Magasin og Salling, hvor du finner både dansk design og internasjonale merkevarer.

Tips: Ta en pause i shoppingen på den urbane takterrassen Salling ROOFTOP, hvor du kan nyte mat og drikke mens du imponeres av panoramautsikten over byen.

Salling Rooftop med blik ud over Aarhus

Salling ROOFTOP

Bilde: Salling
Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Opplev de største attraksjoner i Aarhus

Bilde: Anders Trærup, ARoS Aarhus Kunstmuseum

Tilbring et par avslappende dager i Aarhus, hvor dere finner en perfekt blanding av trendy storby, sjarmerende gater, deilig mat, koselige hoteller og ekte dansk hygge.

Den uendelige bro i Aarhus

Den Uendelige Broen

Bilde: Dennis Borup Jakobsen

Senk skuldrene i Aarhus

Selv om Aarhus er en pulserende storby, har den mange grønne lunger og oaser hvor dere kan nyte roen og hverandre. I sentrum finner dere flere små parker og grønne områder hvor dere kan kose dere med en kopp kaffe «to go». 

 

TIPS: Gjør som de lokale, og legg inn et avslappende besøk på en av byens urbane strender.

Pige på badebro ved strand i Aarhus

De beste badestrender

Bilde: Photopop, VisitAarhus

Det skjer alltid noe i Aarhus. Legg opp ferieplanene etter en av byens spennende musikkfestivaler NorthSide eller SPOTFood Festival eller Aarhus Festuge. Husk å sjekke ut Musikhuset Aarhus' omfattende program med konserter og teaterforestillinger

Konsert eller festival?

Northside festival i Aarhus

Highlights i Aarhus

Bilde: Thorsten Iversen, NorthSide

Lev kongelig i Aarhus

Etter en dag fullpakket med opplevelser er det viktig med en god natts søvn. Aarhus kan by på en rekke flotte hoteller – alle i gangavstand til byens attraksjoner.

Hotel Oasia i Aarhus

Find overnatning i Aarhus

Bilde: Hotel Oasia Aarhus

Radisson Blu Scandinavian Hotel er kjent som Danmarks beste hotell utenfor København, og ligger nært ved de spennende attraksjonene. City Hotel Oasia Aarhus ligger sentralt plassert i rolige omgivelser, med kort vei til jernbanestasjonen. 

Comwell Aarhus er et av byens aller nyeste hotell, og har stilig og gjennomført design av danske HAY. Scandic Aarhus City ligger et stenkast fra Ströget, og huser den populære restauranten The Grill. CABINN Aarhus Hotel ligger i nærheten av domkirken og det hyggelige latinerkvarteret. Prøv også hotell Scandic The Mayor i hjertet av byen med en hyggelig atmosfære.

Prøv også det helt nye og hidtil usete boutique hostel koncept, Book1 Design Hostel, hvor du kan bo på budget i det gamle hovedbibliotek i hjertet af Aarhus og overnatte i alt fra private dobbeltværelser til sovesal og suiter

: