Gå til innhold
Skønne sandstrande på Samsø

Ferie ved den deilige danske kysten

Foto: VisitSamsø

Kystlandet er perfekt for deg som drømmer om å feriere ved kysten i avslappende og rolige omgivelser. Her finner du hyggelige kystbyer, gode badestrender, sjarmerende øyer og mange gode spisesteder og lokale gårdsbutikker.

Hopp i havet – nyt østkystens beste strender

Kystlandet har det roligste vannet. Herfra er det ikke langt til den neste koselige havnebyen, hvor du kan shoppe eller slentre i vannkanten med en kald øl eller stor softis.

Saksild Strand ved Odder er en av de mest familievennlige badestrendene. Her er det nydelig hvit sand, le for vestavinden og gode muligheter for å kjøpe eller nyte medbragt mat og drikke.

Om sommeren bør dere ikke gå glipp av alle de morsomme aktivitetene på Langelinje bystrand i Horsens, hvor det ikke er langt til Danmarks bredeste gågate og et stort utvalg av spisesteder og shoppingmuligheter.

En annen populær strand er Ballen Strand på østsiden av Samsø. Det er en god og badevennlig sandstrand i kort avstand fra gode spisesteder, butikker og mye annet.

Rundt Juelsminde er det også mange flotte strender å dra til – eksempelvis ligger Storstranden midt i den hyggelige havnebyen Juelsminde by, og på Stenhøj Strand kan du være heldig å finne fossiler.

Saksild strand far og datter lege i vandkanten

Finn de de beste strender

Bilde: Dennis Plougmann

Øyhopping gir god tid til å nyte den spesielle øyatmosfæren

Bare en times seilas fra fastlandet ligger de vakre øyene Samsø, Endelave, Tunø, Hjarnø og Alrø.

Vandretur på Tunø
Bilde: Dennis Plougmann

Opplev kysten på sykkel

Horsens Fjord består av de naturskjønne områdene rundt Horsens, Odder og Hedensted i hjertet av Danmark. Perfekt for en deilig ferie hvor hele familien kan få opp pulsen og gire ned.

par ved Horsens Fjord
Bilde: Dennis Plougmann

Knyt på dere skoene og nyt naturen i deres eget tempo på en av de mange vandre- og sykkelrutene. I sommerhalvåret seiler den lille sykkelfergen mellom Snaptun og øyene Alrø og Hjarnø, slik at du kan komme hele veien rundt fjorden. Her skjuler den danske naturen på et vell av opplevelser. Det vanskeligste er faktisk å velge.

Par på båd ved Horsens Fjord

Oplevelser rundt Horsens Fjord

Bilde: Dennis Plougmann

Overalt på Kystlandet er det sykkel- og vandreruter for enhver smak som gjør det enkelt å oppleve kysten og naturen på nært hold. Med sin varierte natur og de mange små landsbyene er Samsø forlokkende og et godt sted å dra på sykkelferie. Her er det nemlig mange steder å sykle til eller gå på oppdagelsesferd på for både store og små. Både i naturen og hos øyas aktivitetssteder venter opplevelser som du vil huske i lang tid.

Aktiviteter på vannet

Har du lyst til å fiske? I innsjø, elv eller vassdrag, ved kysten eller på havet? På Kystlandet er alt inne lystfiske mulig.. Innen kort avstand kan du fiske i Horsens Fjord, Kattegat, Gudenåen og flere store innsjøer.

Kystlinjen er spennende å oppleve fra sjøsiden. Horsens City Camping ligger helt ut til Horsens Fjord, hvor du kan leie havkajakk. Her er det også mulig å overnatte i telt eller hytte.

Dra på Øyhopping

Øya Alrø har ekstra gode forhold for kite- og windsurfing. Grønbjerggård Strand er også et populært sted for kitesurfing, og Samsø er bra for windsurfing. Du er aldri mer enn 3,5 kilometer fra kysten. Et godt sted å surfe er Sælvig Bugt på vestsiden av Samsø.

Dykk under havoverflaten, hvor der venter deg et vidunderlig syn av planter og dyreliv. Vannet på øya Endelave er både klart og rent og ideelt for dykking.

: