Aarhusregionen
Kort over Opplevelsesregionen

Bli kjent med Opplevelsesregionen

Djursland er "nesetippen" som stikker ut på kartet, og er et av de mest attraktive turistområdene i Danmark. Med dype, historiske røtter, unik og mangfoldig natur og en attraksjoner som ligger som perler på en snor, byr Djursland på opplevelser for alle.

Opplevelsesregionen

Djursland

På kysten sør på Djursland ligger en av Danmarks mest populære feriebyer, Ebeltoft. Med sine skjeve bindingsverkshus, snirklete brostensbelagte gater og blomstrende stokkroser oser byen av idyll.

Ebeltoft by er med sitt historiske bymiljø en del av Nationalpark Mols Bjerge, og torget er Ebeltofts hjerte, hvor vektere og byens berømte landemerke, Det Gamle Rådhus, gjenspeiler flere hundre års Danmarkshistorie. Og med de vakre rammene står det sjarmerende, gamle rådhuset som sentralt midtpunkt for mange vielser av både danske og utenlandske par året rundt.

Djursland er Danmarks største halvøy, og har 250 kilometer kystlinje med kritthvite og barnevennlige sandstrender, rolige viker og de majestetiske kalkklintene ved Karlby og Sangstrup. Du kan også besøke det enestående istidslandskapet i Nationalpark Mols Bjerge og gå tur mellom villhester og beitende kveg.

Nationalpark Mols Bjerge

I de danske "bjerge" er det billedskjønn utsikt. Fra istidslandskapet kan du se helt til Aarhus eller ned til Kalø og Ebeltofts blanke viker. I det naturrike Mols Bjerge med kraterlignende dødisgroper går dyr som opprettholder kulturlandskapet, blant annet villhester og gallowaykveg.

60 km tursti i Mols Bjerge

Du kan vandre langs Mols Bjerge-stien, sertifisert Leading Quality Trail – Best of Europe, og andre kortere stier. Opplev bronsealderens Trehøye og Agri Bavnehøj, som med sine 137 moh. er nasjonalparkens høyeste punkt. Det er kilometervis med kyst med badestrender. Ut ved havet ligger handelsstaden Ebeltoft med bindingsverkshus og stokkroser og middelalderikonet Kalø Slottsruin.

Grenaa

Ytterst på Djursland, Danmarks nesetipp, ligger Grenaa, som er Djurslands største by og knutepunkt for fergetrafikk til Anholt og Sverige.

Grenaa har historisk sett alltid vært en viktig handelsby, og det sjarmerende middelaldertorget med byens landemerke, Grenaa kirke, og den vakre, gamle kjøpmannsgården i bindingsverk vitner om byens posisjon som en tradisjonsrik kjøpstad.

Den gule kjøpmannsgården huser i dag Museum Østjylland som tar deg med gjennom 10 000 års historie på Norddjursland.

I havnen i Grenaa ligger også Kattegatcentret, hvor du kan komme i nærkontakt med mer enn 250 arter av forunderlige og fargesprakende sjødyr.

Anholt

Anholt er et paradis midt ute i Kattegat, hvor du kan oppleve naturen og livet på Danmarks mest isolerte øy med bare 160 fastboende.

Her er det hav, klitter, endeløse strender og høyt til himmelen. Anholt er en naturperle med Ørkenen, Nord-Europas største lavtliggende hede, og et eldorado av ville blomster og frie fugler. Den store bestand av seler med sine karakteristiske flekker er særegne for øya, og du kan se dem på Totten, Anholts østligste punkt, ved Anholt Fyr.

Randers

Middelalderbyen Randers, med Danmarks eldste gågate, Houmeden, hvor gamle markedstradisjoner holdes i hevd hver lørdag når torghandlerne rykker inn med boder og stands, ligger tett på den vakre naturen ved elven Gudenåen.

Favrskov

Favrskov ligger midt i Aarhusregionen – en oase med et bredt spekter av aktiviteter, naturperler hyggelige små attraksjoner og et eget slott.