Gå til innhold

i Aarhusregionen

Bilde:Frame & Work&Langhoff & Juul
Shopping & byliv

Som Danmarks nest største by og midtpunkt i Aarhusregionen, er Aarhus full av opplevelser. Der kan du gå en tur i regnbuen, reise tilbake i tiden, spise god mat og shoppe dansk og lokalt design. Storbyen Aarhus er perfekt for et hyggelig avbrekk!

Storbyen Aarhus

Aarhus - Historie og kunst i Danmarks andenstørste by
Bilde: VisitDenmark

Som Danmarks nest største by og midtpunkt i Aarhusregionen, er storbyen Aarhus full av opplevelser. Der kan du gå en tur i regnbuen, reise tilbake i tiden, spise god mat på hyggelige kafeer og shoppe dansk og lokalt design. Storbyen Aarhus er perfekt for et hyggelig avbrekk! Fyll handleposene i byens store utvalg av butikker, spesialforretninger og stormagasiner.

Tid for shopping og god kaffe

Sallilng Rooftop i Aarhus
Bilde: Frame & Work

Dra inn til midtbyen hvor Strøget byr på et vell av fantastiske butikker samt stormagasinene Salling, Magasin og Paustian. På toppen av stormagasinet Salling finner du den urbane takterrassen Salling ROOFTOP hvor du kan nyte danske smørbrød og et forfriskende glass sammen med den flotte panoramautsikten over Aarhus.

Det sjarmerende Latinerkvarteret tar de imot med sine brostensbelagte gater, små butikker og hyggelige kafeer. Her finner du noen av byens beste kaffesteder som Stillers Coffee, La Cabra og Altura kaffe.

Ta også en tur innom området Frederiksbjerg med sine mange kunsthåndverkere, gallerier og spesialbutikker - her vil du garantert gjøre unike shoppingfunn - perfekt til årets julegaver!

En aften med gastronomi og hygge i særklasse

Shopping og hygge i Aarhus
Bilde: Photopop, VisitAarhus

Innta en god middag på en av byens restauranter, gjerne i det historiske Latinerkvarteret, langs å-en som renner gjennom byen eller i det trendy området Fredriksbjerg. 

Aarhus er et gastronomisk kraftsenter som hyller lokale råvarer, økologi, bærekraft og den gode smak – alt fra uformell street food til ekstravagante Michelin-stjerner og alt imellom.

Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Aarhus, hvor dere alltid vil finne nye, inspirerende kulturopplevelser, eller besøk byens historiske forlystelsespark Tivoli Friheten med fredagskonserter hele sommeren og i gangavstand fra byens sentrum.

Byliv og natur i skjønn forening

Bilde: Per Bille

Søhøjlandet ved Silkeborg og Skanderborg er et stort og vakkert naturområde med høye ‘bjerge’ og dype sjøer. Selv om du er i byen, er du aldri langt fra naturen.

Området er perfekt for deg som søker vakker dansk natur, og i området kan du bla. besøke det vakkert beliggende Silkeborg Bad- og Kunstcenter, som har skiftende utstillinger av danske og internasjonale kunstnere. Gå ikke glipp av utsikten fra toppen av Himmelbjerget – et av Danmarks høyeste ’bjerge’!

Lengre sør finner du Den Genfundne Bro som er en del av den historiske jernbanestrekningen Bryrupbanen, som nå er en natursti mellom Horsens og Silkeborg.
 

Horsens – en fengslende by

Bilde: David Jervidal

I Horsens er du på skjæringspunktet mellom storbyens energi og småbyens sjarm. Her står historiske bygninger og moderne street art side om side.

Få en helt unik opplevelse når du går inn i byens tidligere fengsel - i dag Europas største fengselsmuseum. Opplev livet bak lås og slå og den helt spesielle stemningen i FÆNGSLET!

Byens kunstmuseum er også verdt et besøk. Det ligger i en vakker park og byr på eksperimentell samtidskunst.

Horsens har dessuten Danmarks bredeste gågate, så her er det god plass når handleposene skal fylles. Det er også i gågaten du finner Jørgensens Hotel, som er et innbydende boutique hotell som holder til i et restaurert palé fra 1744.

Les mer om Horsens
 

Avslapping og velvære

Bilde: Hotel Vejlefjord

Trenger du et lite avbrekk med bena opp og egen velvære i høysetet, er du kommet til rett sted. Det historiske og vakre Hotel Vejlefjord er ikke bare en fryd for øyet, men her finner du også absolutt ro og nytelse.

Lengre nord finner du også Lübker Spa og Wellness, beliggende midt i vakre Djursland. I kunstbyen Randers er det også naturlig å nyte en dag med ren avslapping i Randers Water & Wellness.

Vil du vite mer om Aarhus

La deg inspirere

Les også

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum
Store kulturoppolevelser
På kanotur i Aarhusregionen
Aktiv ferie i Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Våre beste tips til Aarhusregionen
Med fly til og fra Aarhus
Planlegg reisen

: