Vel fremme i Aarhus er første punkt på lista å sjekke inn på et av byens flotte hoteller. Når tiden er inne for frokost, byr Aarhus på smaksopplevelser fra hele verden på blant annet Aarhus Street Food, eller du kan slå deg ned på en av byens mange hyggelige restauranter og kafeer.

Rundt på sykkel

Hop på en sykkel som Aarhusianerne gjør og opplev byens sjarmerende kvarterer. I bydelen Aarhus Ø kan du dra på oppdagelsesferd mellom oppsiktsvekkende arkitektur og passere Havnebadet, Isbjerget eller de nyetablerte badehusene ved bygningen Aarhus. Nyt en kop kaffe og utsikten over Aarhusbukten – er du seilinteressert er det mange aktiviteter rundt om i de små lystbåthavnene og Sejlsportscenteret.

Avslutt turen med et besøk på DOKK1, byens moderne bibliotek og kulturhus, hvor det alltid er et yrende liv.

La deg inspirere

Tid for shopping

Besøk Latinerkvarteret, med sine små forretninger og hyggelige kafeer eller gå en tur på Frederiksbjerg med sine mange gallerier og spesialbutikker. Utforsk de siste trendene innen dansk og internasjonalt design i de flotte kjøpesentrene Bruuns Galleri, Magasin og Salling. På den urbane takterrassen Salling ROOFTOP kan lunsjen nytes med en storslått panoramautsikt over Aarhus.

En aften med gastronomi og musikk i særklasse

Salling Rooftop på toppen af Aarhus

Innta en god middag på en av byens spennende restauranter, gjerne i det historiske Latinerkvarteret, langs å-en som renner gjennom byen eller i det trendy området Fredriksbjerg. Hele Aarhusregionen er et gastronomisk kraftsenter som der hyller lokale råvarer, økologi, bærekraft og den gode smak – fra street food til Michelin-stjerner.

Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Aarhus, hvor dere alltid vil finne nye, inspirerende kulturopplevelser, eller besøk byens Tivoli Friheten med mange spisemuligheter og konserter hver fredag i sommermånedene. 

Naturen kaller

Hop i vandet i Havnebadet i Aarhus

Med sin plassering rett ved havet, og med skog på alle kanter, gir Aarhus deg rikelige muligheter til å kombinere det beste av bylivet med herlige naturopplevelser. Ta en tur til en av de lokale strendene, hopp i havet ved Havnebadet, nyt ettermiddagen i en av byens grønne oaser og utforsk skogene på sykkel eller til fots – i Aarhus har du naturen rett utenfor døren.

Kulturopplevelser i Aarhus

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Start dagen i naturskjønne omgivelser 7 km sør for Aarhus. Her finner dere Moesgaard Museum, hvor fortiden blir vekket til live gjennom imponerende utstillinger fra old- og vikingtiden.

Nyt deretter en deilig lunsj i museets kafé, før dere tar den vakre turen gjennom skogen tilbake til sentrum for å oppleve ARoS, Skandinavias mest besøkte kunstmuseum, med den ikoniske Your rainbow panorama på toppen.

I gåavstand fra sentrum ligger det levende museet, Den Gamle By, med bydeler fra forskjellige tiår helt tilbake til 1800-tallet. Her har gatene både historiske butikker, leiligheter, bakgårder og "innbyggere" som blant annet driver trivelige kafeer hvor dere kan kose dere med en kopp kaffe eller et glass fatøl.

En opplagt ettermiddagsutflukt venter også på deg i drivhusene, vakkert beliggende i Botanisk Have, hvor du kan vandre gjennom fire klimasoner og bli bedre kjent med naturens skjønnhet.

Vil du vide mere om Aarhus

Les også

Aktiv ferie i Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Opplevelsesrik familieferie
Familie på kano-tur på Gudenåen gennem Aarhusregionen
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus