Aarhusregionen
Shopping i Aarhus
Shopping & byliv

i Aarhusregionen

Salling Rooftop med blik ud over Aarhus

Som Danmarks nest største by og midtpunkt i Aarhusregionen er Aarhus preget av en spennende matscene, kulturelle opplevelser i verdensklasse og nærhet til naturen.

Ta også en avstikker fra storbyen til de vakre kjøpestedene i Aarhusregionen – byer med særpreg og sjarme, og masse historie, kultur og aktiviteter året rundt.

Utforsk Aarhus by

Vel fremme i Aarhus er første punkt på lista å sjekke inn på et av byens flotte hoteller. Når tiden er inne for frokost, byr Aarhus på smaksopplevelser fra hele verden på de to street food-markedene Aarhus Central Food Market og Århus Street Food, eller du kan slå deg ned på en av byens mange hyggelige kafeer.

Byen rundt på sykkel

Hop på en sykkel som Aarhusianerne gjør og opplev byens sjarmerende kvarterer. I bydelen Aarhus Ø kan du dra på oppdagelsesferd mellom oppsiktsvekkende arkitektur og passere Havnebadet, Isbjerget eller de nyetablerte badehusene ved bygningen Aarhus. Nyt en kop kaffe og utsikten over Aarhusbukten – er du seilinteressert er det mange aktiviteter rundt om i de små lystbåthavnene og Sejlsportscenteret. Avslutt turen med et besøk på DOKK1, byens moderne bibliotek og kulturhus, hvor det alltid er et yrende liv.

Tid for shopping

Besøk Latinerkvarteret, med sine små forretninger og hyggelige kafeer eller gå en tur på Frederiksbjerg med sine mange gallerier og spesialbutikker. Utforsk de siste trendene innen dansk og internasjonalt design i de flotte kjøpesentrene Bruuns Galleri, Magasin, Salling og Paustian. På den urbane takterrassen Salling ROOFTOP kan lunsjen nytes med en storslått panoramautsikt over Aarhus.

En aften med gastronomi og musikk i særklasse

Innta en god middag på en av byens spennende restauranter, gjerne i det historiske Latinerkvarteret, langs å-en som renner gjennom byen eller i det trendy området Fredriksbjerg. Hele Aarhusregionen er et gastronomisk kraftsenter som der hyller lokale råvarer, økologi, bærekraft og den gode smak – fra street food til Michelin-stjerner. Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Århus, hvor dere alltid vil finne nye, inspirerende kulturopplevelser, eller besøk byens Tivoli Friheten med mange spisemuligheter og konserter hver fredag i sommermånedene. Utforsk restauranter i Aarhus eller Aarhusregionen

Mennesker hygger sig ved Navitas i centrum af Aarhus

Naturen kaller

Hop i vandet i Havnebadet i Aarhus

Med sin plassering rett ved havet, og med skog på alle kanter, gir Århus deg rikelige muligheter til å kombinere det beste av bylivet med herlige naturopplevelser. Ta en tur til en av de lokale strendene, hopp i havet ved Havnebadet, nyt ettermiddagen i en av byens grønne oaser og utforsk skogene på sykkel eller til fots – i Århus har du naturen rett utenfor døren.

Kulturopplevelser i Aarhus

Start dagen i naturskjønne omgivelser 7 km sør for Aarhus. Her finner dere Moesgaard Museum, hvor fortiden blir vekket til live gjennom imponerende utstillinger fra old- og vikingtiden. Nyt deretter en deilig lunsj i museets kafé, før dere tar den vakre turen gjennom skogen tilbake til sentrum for å oppleve ARoS, Skandinavias mest besøkte kunstmuseum, med den ikoniske Your Rainbow Panorama på toppen. I gåavstand fra sentrum ligger det levende museet, Den Gamle By, med bydeler fra forskjellige tiår helt tilbake til 1800-tallet. Her har gatene både historiske butikker, leiligheter, bakgårder og "innbyggere" som blant annet driver trivelige kafeer hvor dere kan kose dere med en kopp kaffe eller et glass fatøl. En opplagt ettermiddagsutflukt venter også på deg i drivhusene, vakkert beliggende i Botanisk Have, hvor du kan vandre gjennom fire klimasoner og bli bedre kjent med naturens skjønnhet. Oppdag flere kulturopplevelser i Aarhusregionen

Byliv i Aarhusregionen

Opplev de historiske kjøpestedene

I hele Aarhusregionen finner du et vell av hyggelige kjøpesteder hvor historiske miljøer danner en vakker ramme om et levende og moderne byliv, med spennende kunst- og kulturopplevelser, shopping og fristende smaksprøver fra det lokale, danske kjøkken. En gjestfri og uhøytidelig atmosfære kjennetegner de mange kjøpesteder, og her kan du dra på oppdagelsesferd i dansk livskvalitet og hygge.

Samtidig byr regionens mange dynamiske byer også på aktiviteter, festivaler og begivenheter for hele familien året rundt. Se alle de store aktivitetene og begivenhetene i Aarhusregionen her.

Koncert ved Viborg Domkirke

Følg Danmarkshistorien gjennom Viborg, Randers og Horsens

En time utenfor Aarhus, og med fantastisk beliggenhet midt i noe av Jyllands vakreste natur, kan du dra på oppdagelsesferd gjennom Viborg - en av Danmarks eldste byer, med spennende historie, hyggelige gågater, den imponerende Viborg Domkirke og historiske byvandringer med Viborg Museum.

I middelalderbyen Randers, ved bredden av Gutenåen og Randers Fjord, kan historien tydelig spores i de mange, gamle gatene og smugene med velbevarte bindingsverkshus og Danmarks eldste gågate full av spennende butikkliv. Sør for Århus byr kulturbyen Horsens, ved Horsens Fjord, på et sjarmerende historisk shopping-sentrum og mulighet for å utforske de lange gangene i Europas største fengselsmuseum – Fængslet.

De idylliske kystbyene

Ebeltoft vig med blik ud over stranden

Følger du østkysten fra Aarhus til Djursland, kan du gå på oppdagelsesferd i de brostensbelagte gatene i sjarmerende Ebeltoft med en perlerad av butikker med lokalt design og ferske delikatesser. Torget og Det Gamle Rådhus er hjertet i Ebeltoft og danner kulisse for mange aktiviteter. Med sin vakre beliggenhet ned til Ebeltoft Vig, kan du gå en tur langs stranden med utsikt til Mols Bjerge, eller nyte livet langs havnefronten hvor du finner det kjente krigsskipet, Fregatten Jylland, og Glasmuseet Ebeltoft.

Sør for Aarhus venter det også et yrende og intimt byliv i kystbyene Odder, Norsminde og Juelsminde, som blant annet byr på hyggelige lystbåthavner og havneliv, klassisk kjøpstadssjarm, kulinariske fristelser, gårdsbutikker og ikke minst vakre strender på alle kanter.

Moderne byliv – midt ute i naturen

Kjører du lengere mot vest, bare en halv time fra Århus, finner du stasjonsbyene Skanderborg og Silkeborg, midt ute i det naturskjønne landskapet rundt Søhøylandet.

Her kan du utforske et moderne byliv med gode shoppingmuligheter, tallrike kunst- og kulturopplevelser og mange historiske severdigheter. Byene er samtidig et helt unikt utgangspunkt for utendørsaktiviteter og opplevelser i den storslåtte naturen.

Les også

Aktiv ferie i Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Opplevelsesrik familieferie
Pige i Randers Regnskov
Våre beste tips til Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Planlegg reisen
Med fly til og fra Aarhus