Gå til innhold
Isbjerget på Aarhus Ø

Vel fremme i Aarhus er første punkt på lista å sjekke inn på et av byens flotte hoteller. Flere av dem er sertifisert bærekraftige.

Hopp på en sykkel eller en el-sparkesykkel som Aarhusianerne gjør og opplev byens sjarmerende kvarterer. Er du klar for en gåtur, kan du se mye av byen til fots, for her er alt innen rekkevidde. I bydelen Aarhus Ø kan du dra på oppdagelsesferd mellom iøynefallende arkitektur og urban stemning.

Tid for shopping og god kaffe

Shopping i Aarhus

Dra inn til midtbyen hvor Strøget byr på et vell av fantastiske butikker samt stormagasinene Salling, Magasin og Paustian. Salling er pakket inn i en vakker julesløyfe og på den urbane takterrassen Salling ROOFTOP kan du nyte julelækkerier og vintercocktails med storslått panoramautsikt over Aarhus.

Det sjarmerende Latinerkvarteret tar de imot med sine brostensbelagte gater, små butikker og hyggelige kafeer. Her finner du noen av byens beste kaffesteder som Stillers Coffee, La Cabra og Altura kaffe.

Ta også en tur innom området Frederiksbjerg med sine mange kunsthåndverkere, gallerier og spesialbutikker - her vil du garantert gjøre unike shoppingfunn - perfekt til årets julegaver!

En aften med gastronomi og hygge i særklasse

Shopping og hygge i Aarhus

Innta en god middag på en av byens restauranter, gjerne i det historiske Latinerkvarteret, langs å-en som renner gjennom byen eller i det trendy området Fredriksbjerg. 

Aarhus er et gastronomisk kraftsenter som hyller lokale råvarer, økologi, bærekraft og den gode smak – alt fra uformell street food til ekstravagante Michelin-stjerner og alt imellom.

Avslutt kvelden i Nordens største musikkhus, Musikhuset Aarhus, hvor dere alltid vil finne nye, inspirerende kulturopplevelser, eller besøk byens Tivoli Friheten, som går all in når det gjelder eventyrlig julestemning for både barn og voksne. Les mere om jul i Tivoli Friheden.

Naturen kaller

Efterår i Dyrehaven i Aarhus

Med sin plassering rett ved havet, og med skog på alle kanter, gir Aarhus deg rikelige muligheter til å kombinere det beste av bylivet med herlige naturopplevelser. Ta en tur i Dyrehaven, hvor hjortene spiser gulerøtter og epler fra hånden din. Kombinert med at bladene på trærne skifter farge, er det en ganske magisk tur.

Storslåtte kulturopplevelser i Aarhus

Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

7 km sør for Aarhus finner dere Moesgaard Museum, hvor fortiden blir vekket til live gjennom imponerende og nytenkende utstillinger fra old- og vikingtiden. Fire lørdager før jul kan du oppleve fantastiske og litt uhyggelige juleskapninger fra eldgamle tider. Nyt en deilig lunsj i museets kafé, før dere tar den vakre turen gjennom skogen tilbake til sentrum for å oppleve ARoS, Skandinavias mest besøkte kunstmuseum, med den ikoniske Your rainbow panorama på toppen.

I gåavstand fra sentrum ligger det levende museet, Den Gamle By, med bydeler fra forskjellige tiår helt tilbake til 1800-tallet. Her har gatene både historiske butikker, leiligheter, bakgårder og "innbyggere", og fra 20. november kan du utforske 400 års julehistorie. De gamle gatene og husene er vakkert dekorert til jul, det historiske bakeriet tilbyr fantastisk julebakst - et absolut must i juletiden. Læs mere om jul i Den Gamle By.

En fin ettermiddagsutflukt venter deg også i drivhusene, vakkert beliggende i Botanisk Have. Her kan du helt gratis vandre gjennom fire klimasoner og bli bedre kjent med naturens skjønnhet.

Du kan også gå på koselige julemarkeder som selger alt fra julepynt og gaver til bakverk og julemat. Se en oversikt her.

Jul på Store Torv

Aarhus skruer desuden helt opp for julestemning med et 10-dagers julefest for alle, når byens Store Torv forvandles til et magisk, lysende julelandskap med katedralen som bakteppe. Kom og nyt den vakre julestemningen, og nyt et glass varm luksusgløgg i et lammeskinn under himmelens teppe av julelys. 26.11-5.12. Les mer her.

Se flere høydepunkter i Aarhus her.

Juletip fra Hellsskitchen: Dra til Aarhus før jul, da vel!

Vil du vite mer om Aarhus

La deg inspirere

Les også

Hotel Vejlefjord og Spa
Det gode liv i Aarhusregionen
På kanotur i Aarhusregionen
Aktiv ferie i Aarhusregionen
Sjov i Djurs Sommerland
Våre beste tips til Aarhusregionen
Med fly til og fra Aarhus
Planlegg reisen