Gå til innhold
Norsminde Kro

Dansk kro-stemningen på sitt beste!

Foto: Norsminde Kro

Ekte dansk kro-stemning er så absolutt verdt en reise. Liker du god gammeldags dansk krohygge, med klassiske smørbrød og snaps, eller har du mer lyst til å utforske store gastronomiske opplevelser i nye, moderne rammer? 

Uansett hva du foretrekker er det gode muligheter for en ekte kro-opplevelse i Aarhusregionen. Hver sommer valfarter folk fra Aarhus – på sykkel eller i bil – til den sjarmerende havnebyen Norsminde, hvor du finner den sjarmerende Norsminde kro. På den historiske Faldbro kro, 10 min fra handelsbyen Randers, kan du nyte god mat i idylliske omgivelser. Molskroen på Djursland er kjent for et gastronomisk nivå i særklasse og vakker beliggenhet ved sjøen. Utforsk noen av Aarhusregionens beste kroer – og et enkelt badehotell i særklasse – nedenfor:

Liste
Kart
Norsminde Kro
Bilde: Norsminde Kro

Norsminde Kro

Historien om Norsminde Kro går helt tilbake til middelalderen, og i dag danner den gulkalkede krobygning rammen rundt to spisesteder og 24 rom, hvorav de fleste har utsikt til fjorden. Gourmetrestaurant Près ligger i kjelleren i kroen, hvor man sitter i sitt eget rom og spiser – kloss inntil den imponerende vinkjelleren som rommer hundrevis av viner, som du kan velge mellom til måltidet ditt.

Les mer
Fladbro Kro
Bilde: Fladbro Kro

Fladbro Kro

På den historiske Fladbro Kro kan du nyte god mat i idylliske omgivelser tett på Gudenåen. Her presenteres både det danske og det franske kjøkken, og det hentes inspirasjon fra hele verden.

Les mer
Molskroen på Djursland
Bilde: RAISFOTO

Molskroen

Her setter de sin ære i å hylle kjente klassiske tilberedningsmåter og godt håndverk, samtidig med at de hele tiden å videreutvikler Molskroens høye gastronomiske nivå. Molskroen og Molskroen Strandhotel ligger ved foten av Mols Bjerge – og med direkte adgang til en flott badestrand.

Les mer

Endelave kro og gæstgiveri

10 minutters gang fra fergeleiet til øya Endelave, finner du Endelave Kro og Gæstgiveri. I den hyggelige krostuen kan man nyte en stund foran peisen med en avis eller en god bok. På en lun dag kan man nyte maten og livet på øya fra terrassen foran kroen.

Les mer
Knudhule Badehotel
Bilde: Knudhule Badehotel

Knudhule badehotel

Vakkert beliggende i det kuperte Søhøjlandet, med direkte utgang til Knudsø og utsikt til Himmelbjerget, finner du dette nydelige badehotellet som med restauranten Gastronomisk Institut inviterer til et opphold i særklasse.

Les mer
Årslev Kro ved Aarhus
Bilde: Årslev Kro

Hotel Årslev Kro

Her kan du være på landet men likevel tett på storbyen Aarhus hvor du finner et utall av store kulturelle opplevelser. Den smukke bindingsverkskroen er et perfekt utgangspunkt for en ferie i Aarhusregionen.

Les mer

: